Dirk Roosendaal van Universal Greenfields

Al bijna 25  jaar maak ik intensieve daktuinen (binnentuinen, parkeerdekken en Triple B-daktuinen) en extensieve daktuinen, beter bekend als de mossedumdaken of groendaken. Daarnaast ontwerp, adviseer en detaileer ik voor architecten, aannemers, ontwikkelaars, VVE’s en particulieren.

Als tuin- en landschapsingenieur was ik dus al vroeg bekend met groene daken en wordt het werk al jaren door mijn vakbekwame ‘dakhoveniers’ aangelegd. Vandaar ook dat er 10 jaar garantie wordt gegeven op de daktuinsystemen.

Wij hebben onze eigen sedumkwekerij en daktuincentrum. Daktuincentrum de Mient adviseert, levert en/of realiseert een passende daktuinopbouw waardoor een groen dak sedumbedekking op vrijwel elk dak mogelijk is.

U kunt ook zelf aan de slag, met de doe-het-zelf-daktuin kunt gemakkelijk zelf een daktuin aanleggen. Wij helpen waar en wanneer u maar wilt.

06 24 27 27 17specialist in groene daken en gevels
Maarten Verhoeve

Het vergroenen van Nederland is een mooi doel, waaraan ik sinds 2019 dagelijks met veel plezier bijdraag. Van het aanleggen van particuliere daktuinen tot het begeleiden van grootschalige groenprojecten, elke vierkante meter groen helpt.

Binnen ons bedrijf verzorg ik de planning, werkvoorbereiding, uitvoering en subsidies. Naast de nodige uurtjes achter de laptop ben ik dus vrijwel altijd buiten te vinden. Heerlijk! Het enthousiasme van ons team en klanten geeft me een enorme boost.

06 10 13 35 21
Daktuincentrum De Mient

Onze daktuincentrum en sedumkwekerij de Mient te Katwijk is onze basis waaruit wij etaleren en verkopen.


ruimte voor groene zaken


Daktuincentrum de Mient wil met de Triple B® plantensortiment een bijdrage leveren aan de biodiversiteit (Birds, Bees & Butterfies) in en om de stad. Naast 10-tallen sedumsoorten kweken wij ook diverse grassen, heesters en vaste planten. Nieuw in ons assortiment is de Triple B® sedummat.


online shop voor de groene sector


Maak van uw dak een groendak!